Menu
totaalpartner in business

Durum: powergraan voor passievol brood

Graan uit het Midden-Oosten
Durumgries (gemaakt van durumtarwe) is een rijk en multigetalenteerd graan. Een graansoort met vele voordelen, waar nog niet alle bakkers in Nederland van weten. De tarwe ontstond in het Midden-Oosten en verspreidde zich al vóór de Romeinse tijd over het Middellandse Zeegebied, waar het tot op de dag van vandaag nog volop gebruikt wordt voor pitabroodjes, pizza’s en Turks brood. Zuid- en Midden-Italië is tegenwoordig de grootste producent van durum in Europa.

De consument reist met liefde een dorp verder voor het beste ambachtsbrood. Brood dat vroeg in de ochtend vers is (af)gebakken en de ‘broodforens’ van buiten de bakkerij naar binnen toetrekt. Dát is de aantrekkingskracht van de ambachtelijke bakkerij en de reden dat de consument voor jou kiest, en niet voor een supermarktbrood. Geef nog meer kleur en smaak aan je assortiment en verras eens met durum, voor verrassend lekker brood.

Hoge korstkrokantheid
Door durum toe te voegen aan je arsenaal, haal je een graansoort in huis die bekend staat om zijn volle smaak, onderscheidende gele kleur en hoge korstkrokantheid. Er wordt al duizenden jaren smakelijk en
goudbruin brood van gemaakt. Door durum toe te voegen aan je basisgrondstoffen en te combineren met bijvoorbeeld een Soft Grain spelt of rogge, creëer je een rijk basisdeeg voor ambachtelijk vloerbrood, baguettes en hard-kleinbrood. 

Het Durum & Desem concept
Om de bakker kennis te laten maken met durum, bedachten Beko en Puratos het Durum & Desem concept; een workshop waarin je leert om vanuit één basisdeeg, meerdere authentieke broodsoorten te maken, zoals ambachtelijk vloerbrood, kleinbrood en baguettes. De durumexpertise van onze bakkers wordt tijdens de workshop met je gedeeld, waarbij rendement, efficiëntie in de bakkerij en smaakvergroting een grote rol spelen.

Voor elke bakker
Durum is ideaal voor brood met een rijke smaak- en textuurontwikkeling. Een brooddeeg gemaakt met durumgries is niet alleen zeer tolerant, maar geeft het deeg ook de eigenschappen om overnight veel smaak te ontwikkelen. De bakkers en experts van Beko en Puratos laten je tijdens de Durum & Desem workshop eigenhandig ervaren hoe eenvoudig het is om durum te integreren in jouw bakkerij, zonder dat je hier je workflow voor hoeft aan te passen.

Meer weten over durum of wil je ook aan de slag met durum? Vraag je accountmanager van Beko Groothandel voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen

  Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
  Feest in uw winkel!
  Rise! #2 2020
  Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
  De trends van 2020
  Rise! #1 2020
  We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #4 Rise! #4
  Het einde van 'goed genoeg'
  Rise! #4
  De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
  Rise!
  [EMPTY]