Menu
totaalpartner in business

De Diviseuse voor het perfecte desembroodje

Desem wit, desem meergranen, desem stok, desem olijfciabatta, desem donker. Bij Bakkerij Dunselman in Den Helder zijn ze helemaal gek op desembrood, in alle soorten en maten. En niet alleen de bakkers zelf. Ook in de Noord-Hollandse strandtenten smullen de gasten iedere dag van de ovenverse broodjes. Sinds bakker Vincent Heinsbergen met de Diviseuse werkt, kan hij er gelukkig nog veel meer bakken.

Supergadget voor strakke broodjes
Vincent Heinsbergen is net bezig met olijfciabatta’s. Het deeg heeft uren gestaan en gerezen en is klaar om gevormd te worden. “Ciabattadeeg heeft natuurlijk een heel luchtige structuur”, legt hij uit. “De kunst van deze machine is dat hij de lucht er niet uit haalt. In tegenstelling tot andere bakkersmachines, die er juist voor zorgen dat de structuur heel fijn wordt.”

Opwaartse druk, daar draait het allemaal om bij deze supergadget. Voorzichtig verspreidt Vincent het deeg in de Diviseuse. De klep gaat dicht. Een druk op de knop en de machine doet zijn werk. “Hieronder zit een enorm hydraulisch systeem”, legt hij uit. “Die doet het werk. De druk zorgt ervoor dat het deeg vlak wordt gedrukt maar toch ook luchtig blijft. Vervolgens gaat het onder een mal en ontstaan er mooie, strakke en perfect gelijkmatige broodjes.”

Toen Vincent twee jaar geleden met de Diviseuse aan de slag ging, was hij meteen om. “Ik gebruik hem echt iedere dag. We maken nu veel sneller, veel meer brood. Door de handige mallen zijn alle broodjes precies even groot en gelijk van vorm. Geen gedoe meer met hoeveelheden, afmeten, losse mallen en uitsteken met de hand. Zo kunnen we in korte tijd nog veel meer mensen gelukkig maken met  onze broodjes. En onszelf natuurlijk ook, want het scheelt gewoon enorm veel tijd en energie."

Op zoek naar meer informatie? Ga dan naar www.beko-techniek.nl of vraag je vertegenwoordiger van Beko Techniek voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen

  Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
  Feest in uw winkel!
  Rise! #2 2020
  Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
  De trends van 2020
  Rise! #1 2020
  We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #4 Rise! #4
  Het einde van 'goed genoeg'
  Rise! #4
  De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
  Rise!
  [EMPTY]